Spodnje majice in dodatna toplota v zimskih mesecih

Nikakor nisem mogla svoje hčerke nagovoriti, da nosi spodnje majice, ker bi ji tako bilo veliko bolj toplo. Vsako zimo je prehlajena med prvimi in tako se ji prehladi vlečejo skozi celo zimo. Najbolj pa sem bila presenečena, ker sem sama bila prepričana, da ona spodnje majice nosi. 

Prišel pa je dan, ko sem spoznala, da njene spodnje majice ostajajo doma v predalu, čeprav ji jih jaz pripravim. To sem ugotovila čisto po naključju, ko sem en dan imela dopust in sem dopoldan zlagala oblačila. Takrat sem ji dala spodnjo majico za v šolo in nato šla kuhat zajtrk. Ko je hčerka odšla v šolo, sem novo, oprano perilo nesla v njeno sobo, da bi ga pospravila v omaro. Tam pa sem videla, da je v omaro vrgla prav to spodnjo majico, ki sem ji jo pripravila za v šolo. Prvi dan nisem hotela reči nič in tako sem nekaj dni samo opazovala. 

Videla sem, da spodnje majice ostajajo doma, ona pa je non stop prehlajena. Nato sem se želela z njo pogovoriti, vendar se enostavno ni dalo. Povedala mi je, da nobena od njenih sošolk ne nosi spodnje majice in da jo tudi ona, ne bo. 

Ni se mi zdelo pravično, da se mi je lagala. Če je imela takšno težavo s temi majicami, bi mi to lahko povedala, ne pa da mene skrbi, ker mislim, da nosi spodnje majice in je še vedno prehlajena. 

Včasih človek res ne ve, kaj je prav in kaj ne. Vem pa tudi to, da najstnici ne moreš nekaj vsiliti, če tega noče. Sedaj ne nosi več spodnjih majic, no saj jih tudi prej ni, samo jaz nisem vedela za to. 

Sem pa prepričana, da bi bil kakšne prehlad manj, če bi bile na njej spodnje majice, ko so mrzli dnevi.