Termoizolacija na podstrešju

Kako zelo je pomembna termoizolacija vsak ve. Pri sami gradnji hiše, je to nujno da naredimo. Obstajava več vrst materiala za izolacijo in lahko izbiramo, kaj si želimo. Materiali so lahko organski ali anorganski. Kar pa se uporablja največ pa je polistiren, steklena in kamena volna.  Vsi materiale pa lahko kupite različnih dimenzij, tako po širini, dolžini in debelini. 

Ko naredite termoizolacijo v vašem domu ne pozabite na podstrešje, saj vam bo kasneje še kako žal. Bivanje v hiši, ki je izolirana v celoti bo sigurno drugačno in ugodno, če boste poskrbeli za podstrešje. Vemo, da ker gre za gradnjo ogromno denarja in bi želeli hišo dokončati v celoti, želimo pa tudi kaj prihraniti, da bomo lahko lepo živeli, nam če nismo strokovno podkovati lahko hitro pobegne in na podstrešju ne naredimo termoizolacije.

Potem pa, ko smo se vselili začnemo ugotavljati, da smo naredili hudo napako. Kaj se namreč začne dogajati?

Če bi naredili termoizolacijo po celi hiši in tudi na podstrešju bi hitro ugotovili, da za ogrevanje potrebujete le toliko, kot potrebujete, da so prostori ustrezno ogreti. Ker pa je niste naredili, bo šla kurjava skozi in tako si boste nakopali višje stroške. Zraven tega pa če ni termo izolacija po celi hiši lahko kasneje pride do trajnih posledic na vseh prostorih in predmetih v hiši. Pa smo tam, ko smo želeli prihraniti, naredili pa si bomo večje stroške in še škodo. Termoizolacija ni draga zato je ne ispustite in naredite tako kot je potrebno. Ne bo vam žal, videli boste, da bo hiša topla in prijetno bi vanje v njej. Ne želite si vlage, saj to je največja bolezen.  

Tako če boste naredili termoizolacijo tudi na podstrešju boste prihranili stroške ogrevanja in še če bodo mogoče vaši otroci nadaljevali bivanje v vaši hiši in si na podstrešju naredili stanovanje, jim boste prihranili eno veliko delo in hvaležni vam bodo.

 

Scroll to top