Javni vrtec zamenjala za zasebni vrtec

Meni osebno se je zdelo, kot da se mi je porušil cel sistem, ko sem morala otroka dati v javni vrtec, takrat nisem premišljevala koliko prednosti ima zasebni vrtec pred javnim, ampak sem otroka enostavno dala v najbližji javni vrtec in upala, da vse speljem kot je potrebno.

Od takrat, ko je otrok začel hoditi v javni vrtec, sem lahko planirala dneve, vendar nikoli nisem vedela, ali jih bom speljala. Kajti neprestane bolezni otrok, fiksni urnik vrtca, razpoloženje otroka, vse to me je dušilo. Po pogovoru z prijateljico, kateri otrok je hodil v zasebni vrtec, pa sem spoznala, da sem naredila veliko napako, da sem svojega otroka vpisala v javni vrtec, tako sem tisti dan dobila upanje, da bi pa lahko začela živeti bolj sproščeno in organizirano, če bi otroka prestavila v zasebni vrtec, ki je res bil oddaljen malo več od javnega, vendar pa nudil veliko več.

Še tisti dan sem poklicala zasebni vrtec, da ne bi ostalo samo pri željah in povedali so mi, da lahko sovjega otroka vpišem k njim. Kako sem bila srečna. Dogovorili smo se za sestanek, ki je trajala eno uro. Vprašala sem čisto vse kar me je bremenilo in vzeli so si čas zame, že to mi je bilo neizmerno lepo.

Še isti mesec sem otroka izpisala iz javnega vrtca in ga vpisala v zasebni vrtec, kateri je imel manj otrok, to pomeni manj viroz in prehladov, imel je fleksibilni urnik, ki se je prilagajal staršev otrok, kar je meni pomenilo ogromno, da sem lahko v miru dokončala službo. 

Edini problem, ki sem ga še imela je bil ta, da nisem vedela, kako se bo moj otrok počutil v tem vrtcu, vendar pa je bil strah odveč, če delaš z ljubeznijo, se otroci počutijo lepo in tako je tudi bilo, ker ta zasebni vrtec enostavno dela z ljubeznijo. 

Scroll to top